Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

21 november 2008

Promenad i Steglarp

Plötsligt började det att snöa...

Första snön i Steglarp

Idag faller årets första snö över Steglarp. Brasan är tänd i vardagsrummet och nya vinterdäck är redan påsatta på bilen. Mysfaktorn är så hög som den kan tänkas bli i detta underbara hus. Igår var det höstskörd och idag svävar måsarna efter plöjande traktorer. Rådjuren letar mat och landskapet stillnar. Söderslätt är vackert....


20 november 2008

Betskörd






Nu är det höst på riktigt. Höst på danska betyder skörd på svenska och det är precis vad bonden mitt över åkern har gjort idag. Jag blir så upprymd av att se dessa effektiva maskiner som kör fram och tillbaka över åkrarna och skördar så enorma mängder. Idag alltså sockerbetor, vad vi nu ska med allt detta socker. Men det är ju en annan fråga. 

TFF och IFK Trelleborg



Var härrom dagen på TFF:s träning och kollade. Häftigt att se dessa fotbollskillar som slitit så hårt under säsongen och ändå kan tända till på en inomhusträning och ge järnet. Inget skrotlyftande utan tung konditionsträning inne i brottarnas lokal i Söderslättshallen.
Igår var det handbollsmatch i nämnda Söderslättshall och en av pågarna som briljerade var IFK:s Daniel Bygdemark. Kolla på bilden hur elegant han kastar sig fram utan att fötterna kommer innanför den gula linjen.