Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

29 oktober 2010

På långt håll...

...och med fel objektiv så blir det inte bra. Bortom Fuglie finns en åker som några örnar (eller vad fåglarna kallas) har slagit sig ner på. Det är lustigt men nästan varje gång som jag kört förbi den åkern så sitter minst en rovfågel där, ibland tre. Som om de har flyttat dit.
Märkligt beteende.
Bilden är tagen på väldigt långt håll och uppförstorad. Därför är den inte så himla bra... Men jag vill ändå visa den.

25 oktober 2010

Loppan

Vår fina katt, Loppan, var idag ute på promenad och inspekterade ägorna. Främst bodens baksida verkar var mest intressant. Där finns en väldigt spännande doft men klok som hon är så passade hon på att markera sina egna dofter.
Det är bra Loppan!

24 oktober 2010

En härlig dag.

Gårdagen var jag inte alls i Steglarp.
Det var Malmö för hela slanten. Ett heldagsjobb för en utländsk tidning om beskjutningarna i Malmö mot mörkhyade personer i Malmö.
Det borde blivit ett obehagligt jobb men istället möttes vi av väldigt mycket värme och omtanke av folk från Etiopien, Somalia, Irak och Finland. Människor som känner sig väldigt hotade och rädda just nu men som samtidigt visade på stor medmänsklighet och omtanke. Alla jag mötte i går sände med mig en hälsning om att vara försiktig och rädd om mig.
Som en stor varm omfamning till alla goda människor....
Tydligast blev det på kvällen då jag plåtade vid Lönngatan där en skräddare hade blivitbeskjuten i sin butik tidigare på kvällen.
Må detta snart få sitt slut.
Att efter en lång dag i Malmö komma till vårt älskade Steglarp är som att få vila själen och hämta krafter. Tack min kära hustru för att du är så god mot mig....