Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

6 februari 2009

Dagens Tidning

Dåligt flyt kan man kanske säga. Idag satt jag och väntade på dagens Skånska Dagbladet, förgäves. Problemas gigaticas i tryckeriet gör att bara en liten del av upplagan kan distribueras (stavas det så?) Skit... för jag ville verkligen se Anders Nygrens fantastiska redigering. Men om man går in på nätet så kan man ladda ner en pdf-fil av hela tidningen vilket är ett helt godtagbart plåster på såren.
Men det dåliga flytet fortsätter. I helgen som gick gjorde jag en brandkårsutryckning för tidningen Ridsport. De behövde en bild till första sidan och det var bråttom!!! De ringde i fredags eftermiddag och bilden behövde de måndag morgon. Men jag fixade det. En bild på spån i ett stall med häst och hästtjej. Men nu visar det sig att jag inte fått credit för bilden. Istället står det Lotta Gyllensten under bilden. Lotta är en duktig hästfotograf och behöver inte få sitt namn nersmutsat av mina usla bilder. Stackars Lotta. Men bilden är alltså min. Här är den.

5 februari 2009

Oxen från Kalix

Har idag varit och plåtat Malmö Redhawks som fullständigt körde över smålänningarna från Nybro. 7-1 talar sitt tydliga språk. Den som hade mest del i det resultatet var kämpen från Norrbotten, Thomas Wallgren även kallad Oxen från Kalix.
Varför han kallas så...? Han är född i oxens tecken. Lätt som en plätt!
Detta läckte den glade Kent Öberg till mig efter att han fikat med Thomas och dåvarande MIFfaren Ville Nieminen på kallbadhuset.

4 februari 2009

Det här med att blogga....
Jag har tittat och läst på andras tjusiga, underfundiga, vackra, kloka, förnumstiga, skojiga och kanske viktiga bloggar. Har förundrats över vad folk kan fixa och greja så att det ser bra ut. De lägger in videoklipp, hänvisningar till tidningar osv. En massa finesser som jag inte begriper hur de gör. Jag är nog avundsjuk för det verkar så lätt och naturligt för andra medan jag tycker att det är världens mest knepiga funktioner.
Men jag tror att jag ska förhålla mig till dettta lite avspänt och inte göra så stor sak av det. Det viktiga är kanske att jag uppdaterar bloggen och skriver något intressant.(?)
Oj, nu tog jag nog i.
Det blir väl vad det blir...

Skogströms

Idag voro jag ute och bengick på stadens gator.
Fotograferandes pensionista vid Malmö Högskola. Inget upplyftande i sig men väldigt kul att träffa Göran K.
Efter det tog jag mig en lunch på Majas nya arbetsplats, Skogströms. Dagens husmans var kokt kummel med potatismos. Låter inte spännande men det var en ljuvlighet som fick gommen att darra av hänförelse, mmmmm. Jättegott och nyttigt. Se deras hemsida http://www.skogstroms.se/

Maja var så söt i kockmundering. Dit ska jag gå fler gånger. Kan varmt rekommenderas.

2 februari 2009

SteglarpsFoto: Skånskan.

SteglarpsFoto: Skånskan.

Skånskan.

Idag är det sjösättning av Skånskans nya papperstidning. Herregud vilken skillnad! Nytt tryck, ny layout, ny indelning .... nytt allting.  Detta bådar gott inför framtiden. Kolla lite av hur den ser ut på hemsidan .