Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

19 december 2009

Inflation i vinter

Jag tänker vältra mig i snögiga vinterbilder så länge det funkar. Man vet aldrig hur länge man får ha snö här i Skåne. Troligen kommer det väl att regna och vara 12 plusgrader på julafton.
Talade med Maja i går som har svårt att sova om nätterna. Dag tempen är över 30 grader just nu och nattempen är outhärdligt hög, tydligen.
Hon suckade när jag berättade om vädret här i Steglarp.
-Hela mitt liv har jag längtat efter en vit jul med massor av snö och nu när man är bortrest för första gången så kommer snön, sa hon.
Jo, så är det nog. Vi har kanske haft någon jul med lite rimfrost men jag minns inte när det var så här mycket snö några dagar före jul. Min andra dotter sitter just nu i en bil på väg till Österike. Smart val när det blir snökaos i Tyskland. Men jag hoppas att de tar det lugnt och kommer fram hela och får en fridfull och mysig jul.
I går kväll såg det ut så här, snöänglar på gräsmattan och tända lyktor i snön.

18 december 2009

Julklappsinslagning

Så kom då dottern insvepandes för ett kort besök innan julen firas i Österike. Hon slår in julklapparna på golvet och det är såååå.... mysigt att hon är här.

17 december 2009

Vinter

Så har faktiskt vintern kommit till Steglarp. På riktigt, med snö och kyla. Just nu är det 8 minus. Inte så mycket kanske, för härdade norrbottningar men tillräckligt räligt för oss. Usch och tvi men vackert.



13 december 2009

Årets Klapp och snöfall

Plötsligt i Steglarp... kom snön... Ett ymnigt snöfall utanför våra fönster och jag sprang efter kameran. Väl ute i den bistra verkligheten var det inte så lätt att få med snön på bild. Men om ni tittar på det lilla fågelbordet som vi fått av Meta så kan man ana lite snö.
Det andra som ligger på vårt marmorbord i hallen är årets klapp.