Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

4 november 2009

Motsägelsefull tid

Idag är det 4:e november och vi lever just nu i en tid full av motsägelser.
Igår var jag och plåtade Koljini, far och son. Mitt under intervjun stegrar sig en häst ute på banan just inför ett av kvalloppen. Kusken trillar av och hästen sätter av i vild galopp runt banan i motsatt riktning. Sulkyn hoppar och slänger och man undrar vad som ska hända om den fastnar i något. Då vänder hästen och galopperar av banan mot stängslet som är avgränsning till galoppbanan. Där måste väl hästen stanna, tänker jag men istället får jag se mitt livs första hästhoppning över ett hinder med en vagn efter sig. Sulkyn slänger och kränger medan hästen fortsätter in på stallområdet. Bland hästtransporter, andra hästar och skräckslagna människor galopperar häst och sulky vidare in bland stallängorna och fastnar till slut intpåill ett förråd. Där lägger sig hästen ner och folk skyndar till. En stund senare konstateras att hästen är helt oskadd, ingen skråma, ingenting! Bortsätt från en väldigt trasig sulky.
Idag är det ännu mer motsägelsefullt. På morgonen klockan nio var jag in med bilen för att byta till vinterdäck. En tid som jag fick för någon vecka sedan och som jag egentligen trodde var allt för tidigt. Men nu visar det sig alltså att det snöar idag. Skumt.
Så, idag tittar vi ut i trädgården och ser snön singla ner långsamt, samtidigt är Jeaninne ute och plockar årets sista ros och ormhasseln har redan satt sina första hängen till nästa år. Och jag ska plåta fotboll ikväll....