Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

23 oktober 2009

Nu har vi vatten

Så är då den nya, borrade brunnen klar. Borrtekniker Patrik från Malmberg Borrning konstaterade att brunnen ger ca 1000 liter per minut. Ungefär vad som går åt när jag varit på toaletten alltså.
Jag hade jätteroligt när vattnet kom... Sedan fick jag hjälpa till genom att dra i en viktig spak på den stora maskinen. Så jag kan nästan säga att jag borrat brunnen själv (nåja).
Patrik smakade det första vattnet själv och sedan provade jag. Smakar som ett väldigt gott källvatten! Dock såg det första vattnet inte lockande ut eftersom det fanns en grumlighet i det som kom från luften som man trycker upp borrvattnet med samt en del borrslam.
Men det kommer att lägga sig och bli kristallklart.
Härligt med bra vatten!
Nästa vecka kommer en annan tekniker som ska gräva och ansluta brunnen till vattenledningen. Då kommer vi att ha vatten på riktigt!




22 oktober 2009

Vatten på gång






Efter att ha fått klagomål på för låg frekvens på bloggandet så är jag nu igång igen. Det har ju hänt en del sedan skördetiden.
Vi sköter om grannes höns och katt och vårt vatten tog slut ännu en gång. Paniken tog tag i oss när vi så hur lågt vattennivån stod i brunnen. I år är det tydligen ovanligt lågt grundvatten så det verkar inte hjälpa att vi håller igen med förbrukningen av vatten, brunnen sin
ar ändå.
Så jag mejlade till olika brunnsborrare och fick napp hos det bäste. Malmberg i Åhus. Förvåningen kom när de sa att de kunde komma dan efter. Och nu är de här. Med
monstermaskiner som låter värre än så. Katten Stinky blir förfärad över oljudet och gömmer sig i pannrummet. Loppan gosar sig igenom skräcken och Morris sover. Själv är jag oerhört
nyfiken på borrarnas mackapärer.