Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

21 mars 2009

Att vara nervös

Det är märkligt att man kan bli så himla uppjagad och nervös inför vissa fotojobb. Idag plåtade jag författarinnan Märta Tikkanen inne på ett hotell i Lund.  I flera dagar har jag googlat och kollat. Läst om henne och tittat på bilder.  För att, på något sätt, förbereda mig och kanske komma på bildidéer. Klockan 10 skulle vi ses och när jag kom dit så visade det sig att vi hade knappt 30 minuter på oss. Hon var väldigt älskvärd och trevlig. Tillmötesgående kan man säga tills det kom till att jag ville ta bilder ute. Hon tittade på mig och sa på sin klingande finlandssvenska att hon helst såg att slippa kylan. Hon har suttit och skrivit i sin skrivarstuga ute på en ö utanför Helsingfors i flera månader och där är det riktigt kallt. Så hon ville inte gå ut i ett för dagen blåsigt och kallt Lund.
Jag hoppas att bilderna blev ok ändå, för jag ville verkligen  göra bra ifrån mig på detta jobb. Synd, synd, synd att jag inte hade mer tid.

20 mars 2009

Natur i stan

I Pildammsrondellen precis vid parken hittade jag dessa två rara gäss som betade. Om man böjer sig ner lite och tar i rätt ögonblick så slipper man alla bilar som kör förbi fåglarna på bara några meters avstånd. Kvar blir en illusion av stillhet och stadsnatur. I bakgrunden lyser krokusarna i kapp med sig själva.

Landslaget tränar

Eftersom den här bilden försvann i dagens Skånskan så lägger jag in den här istället. Den är tagen hos Maria Gretzer där delar av de bästa av de bästa tränades av Pether Markne. Jag sprang omkring på banan som en virrig höna men Pether uppvisade ett tålamod av klass. Svante Johansson som vann nyligen uppe i Göteborg är det som sitter på hästen och även Henrik Lanner var på plats. Riktigt intressant för en hästidiot som jag att se hur Pether Marknes träningsideér får enormt erfarna hästar och ryttare att tänka i nya banor. Alla, inklusive Maria G stod som fågelholkar och såg hur hästarna plötsligt gjorde saker på nya bättre sätt. Var mindre rädda, hoppade villigare, hade roligare och drev fram ryttaren med ny lust. Häftigt!

18 mars 2009

Vårpyssel

Efter allt för lång bortavaro från bloggandet är jag nu tebax igen. Hockeyn är slut och fotbollen tar över. Kallt och blåsigt men skönt ändå, man ska bara klä sig efter vädret.
Hemma har vi börjat den ändlösa resan till den perfekta trädgården. Igår körde jag iväg med två fulla släp med ris och kvistar och idag har vi krattat och städat. Men tillslut kom jag tillbaka till verkligheten och hämtade min kamera. Så här blidde det i vårsolen.Lite ved har plötsligt hamnat på uppfarten.