Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

25 december 2010

Juldagen i Steglarp





Med stor tacksamhet känner jag nu julefriden här hemma i Steglarp. Julafton var jag med mina döttrar hos deras moder och hennes man.
God julmat och lagom med klappar.
Efter en lättsam hemfärd på välplogade vägar (inte Malmös stadsgator alltså där jag körde fast) kom jag till den sista sträckan mellan Östra Grevie och Steglarp. Där var tyvärr inte plogat utan snön hade drivit igen hårt och skapat stora vallar. Jag backade tillbaka till byn och en lyktstolpe och satte på snökedjorna. Från andra hållet kämpade tre bilar sig fram genom snön och en av dem var Ola i granngården. På väg ut till Steglarp körde han före med sin 4WD Mercedesbuss så det blev ett spår att köra i. Tack för hjälpen Ola.
Idag har man grävt fram vägen så att man kan ta sig till Östra Grevie.
God Jul till alla er som läser min blogg.
Skriv gärna kommentarer så jag vet vad ni tycker.
Skånsk Vinterväg...

23 december 2010

Lille Julafton

23 december och det kommer ännu mer snö....

Metas Boddörr...

Vägen till Stora Slågarp...

22 december 2010

Grannt på slätten

Frostnupna pilar efter vinterns kallaste natt. -24,6 grader hade Kreschansta och vi hade -15,3.
Men har gott om ved så det gör inget. Det var väl mest bilen som klagade lite när jag vred om startnyckeln. Ford kved en sekund sedan vaknade han och vrålade till som vanligt.

21 december 2010

Månljus som försvann och små rara fåglar

Idag är det årets längsta dag (rättare en serie av längsta dagar) och vi har tidigt i morse sett total månförmörkelse. Genom grenverket på vår kastanj kunde jag följa hur månen sakta naggades i kanten.
Men tidigare under gårdagen hittade jag dessa rara fåglar som utfodras på olika platser i vår trädgård. Jag gör vad jag kan och inhandlar solrosfrön, talgbollar, hampafrön och lite andra fröblandningar. Samt lite frukt till koltrastarna...
Det blir ett dyrt fågelmatarår...

19 december 2010

Morgonljus...

Så grydde morgonen och en glipa öppnade sig i molnen och lät den milda decembersolen lysa sitt vänliga ljus över slätten. Någon timme med sol fick vi idag...