Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

26 december 2009

Föränderlig tid

Det är en märklig tid i Skåne just nu. För bara några dagar sedan så var det så mycket snö så man knappt kom fram och idag känns det som vår.
Bilderna har jag tagit från samma punkt i Meta och Eriks trädgård, 26 december 2009.



Lite från årets Julafton




24 december 2009

God jul del 2

Några bilder från hustruns kamera eftersom jag tagit semester...

GOD JUL

God Jul till alla (eller till dig) som läser detta...
Snön håller sig knappt kvar eftersom det är plusgrader med det är ändå vitare på marken än skånesvart som är det normala läget ute på söderslätt i december.
I går griljerades skinkan, granen höggs i skogen och kläddes och de sista klapparna slogs in.
Nu går vi bara här och väntar på att någon ska bulta på dörren och fråga om det finns några snälla barn.
I år finns här bara ett litet barn, Karro. Hon är inte speciellt liten... Mina egna är i Österike och i Surfers Paradise i Australien. De är inte heller särskilt små. Känns lugnt och skönt men framförallt väldigt tomt. Jag saknar er, Emmy och Maja, så jag kan bli tokig! Henrik och Maria är mitt i starten av sitt förädrarskap så de är inte heller här. Ni är oxå väldigt saknade.
Men om jag känner mig ensam så går jag ut och pratar med hönorna och Tuppen! Vi är kompisar. I går gick jag omkring i Meta och Eriks trädgård och föste ihop alla hönsen när det var dags att gå och lägga sig (på sin sittpinne) det var ett väldigt suckande och kacklande hos de upprörda hönsen men de gjorde ändå som vi sa till dem (jag och tuppen alltså).
Här inne har katterna blivit utrustade med röda sidenband för att de ska känna att det är jul. Jag tror dock att de tycker det är ett konstigt påhitt av människorna att knyta fast röda band som man inte kan slita av sig.
Jag tänker på alla er som finns där ute någonstans och önskar er en riktigt god jul!

21 december 2009

Hjul igen

Kan man tro att detta är Skåne?
Bilden här nere är tagen på väg 108 vid Svedala.
Hjulbilden längst ner är från Stortorget i Malmö. Det är faktiskt rätt så fridfullt och vackert på torget trots julruschen. Beror säkert på att det inte finns en massa kommersiella grejer där som bodar och liknande, just nu. Bara en gratis isbana, stadens finaste julgran och detta enorma pariserhjul. Kanske lite knasigt men jag gillar det ändå. Det ska snart bort så man behöver inte bli så uppjagad över hjulet om man inte gillar det.
Själv är jag uppjagad över allt möjligt, att det är jul snart, att toan inte spolar som den ska, hur jag ska orka med alla jobb, osv... Dags för några dagars ledighet tror jag.
När man känner sig lite uppstressad så är det så underbart att komma hem till Steglarp. Här är fridfullt och vackert och själen får vila.


20 december 2009

Projekt: Snöängel

Nu är det vinter på riktigt!
Snö i stora drivor (hehe) och räddningstjänsten har kallat in bandvagnar för att ta sig ut till en del byar på Söderslätt.
Men det viktigaste är väl hustruns snöängelsgrejade. Både här och där.
Men vi träffade även riktig ängel idag. Per-Olof kom körande förbi med sin plog och tog ett tag på vår uppfart och längs med vägen. Stort tack Per!