Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

30 januari 2010

AGI Sarek

Jag kör på vintern sedan flera år på regummerade däck. AGI Sarek heter dom och de har ett mönster som påminner om Gislaved Nordfrost. Ett rejält och dubbat vinterdäck som jag kör på max två vintrar. Föredrar att byta ofta än att köpa dyra märkesdäck som man inte har råd med.
AGI... det står för Anderstorps Gummi Industri. Sarek ska väl stå för bistra vintrar med omöjligt mycket snö.
Hmmmm. Borde vara oslagbart tycker man ju. Men idag kom verkligheten ikapp denna skåning.
Jag körde genom det fagra Steglarp ut på vägen mot Fuglie och kom ... några hundra meter innan det bara inte gick att köra längre. I ett moln av snö fastnade jag med bilen i en snövall och Sarekdäcken tuggade sig ner till asfalten utan att bilen flyttade sig en centimeter.
Ut i blåsten, på med mössan och fram med snöskyffeln mod. jättestor. Det är Stigs kvarlämnade som jag stoppade in i skuffen om jag skulle, mot förmodan, fastna.
Det är möjligt att Anderstorpsdäcken funkar i Småland och i Sarek men det borde nog finnas ett Skånealternativ som förslagsvis kunde kallas AGI Håslöv. För det hade varit bra om det fanns ett däck med så grovt mönster så jag åtminstone kom till Håslöv.
Men jag lyckade gräva mig fram på vägen tills jag kom till ren asfalt. Sedan kom en ung och framgångsrik man i sin hyffsade AUDI A7 med inkopplad fyrhjulsdrift och elegant gled om mig och frågade om jag behövde hjälp. Nej, sa jag men jag kör gärna efter i dina hjulspår.
Det bar iväg i en rykande fart genom det skånska landskapet... eller vad som fanns där ute i allt det vita... för man såg inte såg mycket där i snöröken efter Audin.. men jag kom fram.
På hemvägen svängde jag in på Biltema och köpte fyra liter spolarvätska och ... snökedjor!
Nu är det gjort. Jag är beredd! Nu kan det komma ännu mer snö...


Tack för att vi har så underbara grannar. Meta som ser till att vi får morgontidningen instoppad under föstret. Sven som kom och plogade vår uppfart i morse.
Per och Henrik som hjälpt oss med olika saker. Tack för att ni finns.
Steglarp idag är ännu vintrigare än tidigare. Mer snö och -8 grader plus en rälig vind.
Ska försöka ta mig in till MFF vars match klockan 13.00 är isntälld men istället så ska de träna i kombihallen.
Hoppas det inte fyker för mycket.



28 januari 2010

Snö, VVS och Maja


Idag kom VVS-killarna som ska kolla var den eventuella läckan finns. Samtidigt grejar de med utvändig utkastare och varmt och kallt vatten i den "nya" hon i tvättstugan. Det blir säkert bra.
Men detta innebar att jag var tvungen att skotta ren uppfarten från gårdagens snö. Och det var mycket... om man säger så. Blöt och tung men nu är det gjort. Sedan kom plogen... Dags igen att rensa bort en ännu tyngre vall. Men så gör man ju i hela landet så jag ska inte klaga.
Och så har jag äntligen lyckats ringa till Maja när hon inte jobbar eller sover eller festar...
Hon verkar att ha det bra. Riktigt bra, tom.



27 januari 2010

Snökaos

Idag är det snökaos i Skåne. Ja, resten av landet verkar också drabbat. Här i söder glider den ena lastbilen efter den andra av vägarna. På E6 vid Landskrona har två olyckor inträffat med lastbilar inblandade. På Hallandsåsen står ett flertal lastbilar och blockerar trafiken i sina försök att köra uppför backen. Det låter som om de inte har ordentliga vinterdäck... man kan undra.
I Steglarp fyker det just nu kraftigt. Jag som ska in till Malmö senare idag för att plåta Redhawks... få se om man kommer fram.