Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

2 mars 2010

OS slut

Hej då Vancouver (eller hur det nu stavas). Så är då OS slut och det är lite trist. Det var ju ett ganska framgångsrikt OS för Sverige och vem trodde det innan det började? Ja möjligen messersmittarna i OS studion som hade koll på allt.....?
Men det var varken Andree Pops eller Jonas, vad-han-nu-heter, eller alla de som åkte i snön, som var den stora begivenheten.
Nä det var han som skötte kameran i studion på taket. Denna glasskapelse med röd heltäckningsmatta och små chica fåtöljer och en vidunderlig utsikt över Whistler. Han som gjorde underbara, lugna åkningar i studion utan att man blev irriterad. Han som förmodligen ingen tänkte på fanns där tills en dag Andree tittade lite bortom kameran och snackade med Kenneth!
Ohh, tänkte jag, det är han som är där och plötsligt så dök Kenneths kalufs upp i rutan när han skulle rätta till Charlotte Kallas mikrofon vid hennes första segerintervju.
Men bäst var Kenneth någon av de sista dagarna när han plötsligt bara lät kameran stå och både Andree Pops och Jonas vad-han-nu-heter, tittade med en glasartad blick vid sidan om kameran och såg på när Kenneth skulle ut och putsa fönsterna i sändning. Plötsligt såg man hela Kenneth när han for upp och ner med en fönsterraka på utsidan av fönstret. Några sekunder senare var showen slut och Kenneth ställde sig på sin plats bakom kameran.
Och vad är det då med detta?
Jo, Kenneth är min svåger. Eller kanske inte så, på riktigt... än. Men kanske snart. Men så är det. Och det var just detta att se Kenneth i tv från OS som var det allra roligaste.
Tack Kenneth!
Tyvärr har jag ingen bild på honom från OS men väl från i somras när det var MAI-galan i Malmö. Då hade Kenneth byggt upp en liten studio för SvT vid löparbanorna. Då såg han ut så här!

LUGI och Sydsvenskans tabbar


I dagens morrontidningar skriver man om gårdagens match mellan LUGI-O/V Helsingborg. Ett LUGI som har ambitionen att vara ett topplag och O/V som ligger på sista plats i serien och är ett lag som betraktas som slagpåsen som alla ska vinna över.
Då förlorar LUGI och ledarna är förbannade. Det alltid färgrike Johan Zanotti uttrycker sig ödmjukt och reportrarna hugger direkt. Zanotti säger nämligen att laget spelar som lamadjur....
I Sydsvenskan har man inte hört talas om den sortens djur utan tror att det handlar om djur som inte kan gå. Lama djur, alltså. En särskrivning.
Visserligen såg gårdagens lamadjur ut att röra sig som lama djur men det är en annan sak.

1 mars 2010

Törners Gula Väg

Vilket öde.
Kollade in Ole Törners MFF-blogg på Skånskan.se tidigare.
Han som skriver Malmös mest himmelsblåa blogg har nu drabbats av det värsta som kan hända.
På sidan dök plötsligt en banner upp som Hr Törner säkert bannar....

28 februari 2010

MFF-Bröndby 2-3

Först måste jag rätta mitt förra inlägg där jag påstod att Törner var inblandad i ett bildval. Det var han inte. Utan det var Mr Cederlund som hade stått för bildvalet. Sorry Ole.
Idag blev det ytterligare vårkickar när jag körde till Malmö.
Kick 1: En tränande tävlingscyklist på vägen mellan Steglarp och Fuglie. (svårslaget vårtecken)
Kick 2: En hel hop med töser som var ute och red på sina ponnyhästar.

Var sedan inne i Bröndby och kollade MFF:s träningsmatch. Hade det fasligt mysigt med D:et som här nedan ses vandra längs en öde sittplatsläktare. Publiken satt på andra sidan planen, ska kanske tilläggas.