Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

22 mars 2010

Mer kommer snart.

Har inte hunnit att lägga in något nytt här på bloggen. Jag vill ju alltid ha bilder med men så kan det ju inte bli alla gånger.
I förrgår var det vårdagjämning och dagarna blir nu alltså längre än nätterna. Här, på norra halvklotet vill säga. För på andra sidan, södra halvklotet, blir det tvärtom. Det är där min dotter är just nu, sedan i höstas. Längtan är stor och jag blir lättad när jag i går fick reda på att hon när hon kommer hem. Om en månad är det stor glädje i Steglarp för då kommer Maja hem.
Men redan idag är det rätt bra i Steglarp.
1: snön har fått sig så rejäla smällar att den nu är så gott som helt borta.
2: Min bauta-vedhög från i fjol är nu inburen till sista vedpinnen.
44 kubik upp i rök. Men vi har haft det varmt och skönt när det bet till med blåst och minugrader. Som ni kanske sett så har jag fått hem 22 nya fräscha kubikmeter med prima björkeved. Den går ju inte att elda med än på ett tag. Kan man torka veden i brödrosten???
Funderade ett tag på att stoppa in vårblommor och annat krafs på bloggen för att visa att det är vår men jag väntar med det. Hustrun hörde kolsparvens släpsång härrom kvällen. Vilket lär vara ett riktigt tungt vårtecken. Släpsången är början på Koltrastens drillar innan den kommer igång på riktigt.
3: Ett riktigt bra vårtecken var annars Harley-Davidsson föraren som lugnt gled förbi här igår när jag bar in min ved. Man kan göra så, glida förbi, eller så kan man dra på max mellan kröken och byn. De senare är oxå vårtecken inte lika rogivande. På dem blir man nästan lite irriterad.
Fast i Steglarp är det svårt att bli irriterad här är man bara och bor bra med ett belåtet leende och så försöker jag bli bättre på att ta kontakt med folket i byn.
Nu är det VÅR!

(man ska tänka positivt)