Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

7 maj 2009

Ridsport


Så äntligen kom Ridsports Danmarksspecial. Snyggt tryck och fin redigering. Riktigt trevligt och inspirerande att jobba för den redaktionen. Men det känns dock lite småkonstigt att ha gjort en extra fotografering av Tina Lund när hon rider. Bra bilder och fint väder. Men de användes inte. Betalt har jag fått men ändå inga bilder i tidningen. Vet inte om bilden jag visar här är den bästa men ungefär såg de ut.

6 maj 2009

woy woy


Arma hästakrake som ska behöva heta Woy woy... låter som nogot norrbottniskt utrop.

4 maj 2009

Speedway


Måste bara visa bilden från dagens match mellan Gnistorna och Gasarna... Det är alltså inte fotboll jag har plåtat utan speedway i Malmö.
Mattias Nilsson från Gnistorna här i ett av sina heat.

Bankongliv




Har varit i mina döttrars nya lägenhet och hjälpt till. Njae så värst mycket hjälp blir det ju inte när jag sätter mina fötter innanför deras tröskel. Men goda försök. Igår handlade det om att sätta upp en gammal stringhylla. Det ÄR svårt i en stenhårt betongvägg och med en B&D slagborr som är 26 år gammal. Ett borr smälte i kronan och ett blev krökt. 
Men jag hade ju min kamera med mig och det bliv lite bättre. Jag hittade deras fina lilla balkong med direkt utsikt över Öresund. Emmy inreder och planterar. Hon är såååå bra på det. Men det är bara början. Så är ser det ut på en del av balkongen.

3 maj 2009

Lappen som kunde ha blivit MFFare.


I går hade vi ett kärt besök i Steglarp.
Bengt-Göran och hans Elisabeth smög omkring bland blommorna i vår trädgård.
De kommer från Seskarö längst upp i Bottniska Viken där man fortfarande kör snöskoter ut på isen när man ska pimpla. De var båda lite chockade över hur varmt och sommaraktigt det är här i skåne nu i början av maj.
Jag hämtade dem inne i Malmö och tog med dem på en guidad rundtur. Först Västra hamnen med Turning Torso. Sedan körde vi till Swedbank Stadion och vidare till Hyllie Arena. På Stadion lyckades vi komma in och norrbottningarna fick känna på den fina gräsplanen.
Men historien om Bengt Göran kunde ha blivit en annan. En gång när han som nyanställd tullare spelade någon sorts företagsturnering mot andra tullare i Malmö blev han uppmärksammad av någon från Malmö FF. Han erbjöds att provspela för MFF men efter ett visst funderande beslutade sig Bengt Göran för att stanna i Haparanda. Där spelade han i flera år och även verkade som tränare.
Men om han gjort ett annat val den där gången så kanske livet hade sett ut annorlunda ut. 

Agon Daniel och en Guling


Dagens uppstickare är naturligtvis även dagens Daniel. Han smög bland gulingarna på dagens stängda MFF träning och skapade bilden med stort B. Tyst som en vessla rasslade han in i löpargången under läktaren med Agon och två blixtar. Ska bli spännande att se vad det blev. Men Daniel är en duktig blixtkonstnär så resultatet blir väl som vanligt bäst.... Suck.