Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

18 april 2009

Wilton och Pavlina

I går träffade jag två unga idrottsmän. Wilton och Pavlina. Trevliga och härliga människor båda två fast på så olika vis och under så olika förutsättningar. Två fotbollsspelare som var kul att plåta.

17 april 2009

The PhotoKing

Vem som är den verkliga Kingen i pressrummet är självklart när man ser Daniel Nilssons coola blick. Där kan man ana sig till en fotograf som vet vad han vill och alltid tar sig dit.
Grymt, Daniel.

Christian Tyrann

Äntligen har tummarna kommit loss. Igår var jag och Johan i Roskilde och gjorde ett trevligt reportage på Dansk Kött forsknings institut... eller vad det nu heter. Efter felkörningar och omvägar så kom vi fram och jag lyckades hålla mig vaken genom hela intervjun. Men efteråt kom Johan med det lysande förslaget att vi skulle förgylla resan rent kulturellt. Alltså gjorde vi ett besök i Roskilde Domkirke. Begravningskyrka för de danska kungarna sedan urminnes tider (nästan) Harald Blåtand ligger begravd där samt alla andra danska kungar och drottningar.
Christian 4 är begravd i ett pompöst kapell tillsammans med några andra kungar. Det var han som grundade Kristianstad, gav svenskarna på nöten och blev kallad tyrann medan danskarna älskade honom och därför kallade honom Christian den Gode. 
Så vad vi Skåningar ska kalla honom är väl självklart. 
För på Christians tid var vi fortfarande danskar.