Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

7 oktober 2010

Lille Nos

En liten rar Steglarpskatt som längtar efter sina människor...

4 oktober 2010

3 oktober 2010

Nysått....

Nu är det mesta sått på fälten i Steglarp. Det är ett enormt arbete som bönderna lägger ner i marken för att kunna skörda året efter. Stora delar av marken har man varit tvungen att dränera om för att inte maskinerna ska sjunka ner i leran. Därefter har man plöjt, harvat, sått och trumlat. (vet inte om jag har missat något för detta är något som jag inte kan)
I går kväll såg vi hur man sådde fram till klockan 22.30. Där ute i mörkret körde en såmaskin fram och tillbaka tills allt var färdigt.

Men nu är det alltså det mesta färdigt. Nu ligger åkrarna med exemplariskt raka linjer där vete och råg senare ska gro och spira. Det är vackert med dessa fält...

Värt att tänka på i höstmörkret.

Idag, söndag 3/10 2010, körde vi vägen över Bodarp mot Håslöv. Där, precis i en kurva, pågick bärgningen efter en bil som kört in i ett träd.

För några dagar sedan körde någon av vägen precis utanför vår grannes hus. Det syns spår av en bil som kommit från Steglarpshållet på väg mot Östra Grevie. Den tycks ha kommit lite utanför asfalten och när föraren försökt parera har det istället blivit till en sladd. Enligt spåren så har bilen sladdat tvärs över vägen och hamnat ute på en åker. Extrem tur alltså.

Men nu händer även andra incidenter. Enligt polisen har i Skåne hittills under 2010 fram till och med augusti inträffat 3019 viltolyckor.

Här på söderslätt ser vi mest rådjur och det är också de som dominerar. Så här ser statistiken ut.
Rådjur: 2457
Vildsvin: 333
Älg: 104
Dovhjort: 85
Kronhjort: 40

Kanske något att tänka på när man är ute och kör på vägarna.....